ارتباط با کارشناسان...
ارتباط با کارشناسان...
تأثیرمکمل های پروتئینی تجزیه ناپذیر شکمبه بر عملکرد تولیدی و شاخص هایمتابولیسم پروتئین و انرژی در گاو تازه هلشتاین

تأثیرمکمل های پروتئینی تجزیه ناپذیر شکمبه بر عملکرد تولیدی و شاخص هایمتابولیسم پروتئین و انرژی در گاو تازه هلشتاین

چکیده:

هدف از این مطالعه تعیین اثرات تغذیه افزایش‌یافته پروتئین خام جیره (CP) بر عملکرد تولیدی و شاخص‌های متابولیسم پروتئین و انرژی طی ۲۱ روز پس از زایمان بود. سی گاو شیری هلشتاین چندزا با تولید شیر قبلی، امتیاز وضعیت بدن (BCS) در زایش، و برابری متعادل شدند و به طور تصادفی به یکی از ۳ تیمار غذایی از زایش تا ۲۱ روز پس از زایمان تخصیص داده شدند.

تیمارهای غذایی:

  • ۱۶.۰٪ CP با ۵.۰٪ پروتئین تجزیه‌ناپذیر شکمبه (RUP) بر اساس ماده خشک (DM) (CP16)
  • ۱۸.۷٪ CP با ۷.۰٪ RUP بر اساس DM (CP19)
  • ۲۱.۴٪ CP با ۹.۰٪ RUP بر اساس DM (CP21)

جیره‌ها از نظر انرژی خالص برای شیردهی مشابه بودند (تقریباً ۱.۷ Mcal/kg DM) و سطوح CP با کنجاله گلوتن ذرت و پودر ماهی افزایش یافت.

مصرف ماده خشک (DMI) با افزایش سطح CP رژیم غذایی از ۱۶.۰٪ به ۱۹.۰٪ افزایش یافت، اما CP رژیم غذایی بیش از ۱۹.۰٪ هیچ تأثیری بر DMI نداشت. تولید شیر در گاوهایی که با جیره CP19 و CP21 تغذیه شده بودند، ۴.۷ و ۶.۵ کیلوگرم در روز بیشتر از گاوهایی بود که با جیره CP16 تغذیه می‌شدند.

شیر اصلاح‌شده با چربی ۴٪ برای گاوهایی که با CP21 تغذیه شده بودند بیشتر از رژیم غذایی CP16 بود (۳۶.۰ در مقابل ۳۱.۴ کیلوگرم در روز). محتوای پروتئین شیر و بازده، بازده لاکتوز و نیتروژن اوره شیر با افزایش CP جیره افزایش یافت. محتوای لاکتوز شیر و بازده چربی در بین تیمارهای غذایی متفاوت نبود، اما محتوای چربی شیر با افزایش محتوای CP در جیره‌ها کاهش یافت.

سطوح بالای CP باعث افزایش ترشح نیتروژن شیر، اما کاهش کارایی نیتروژن شیر شد. قابلیت هضم ظاهری CP، DM و فیبر شوینده خنثی در رژیم غذایی CP19 و CP21 در مقایسه با رژیم غذایی CP16 بیشتر بود.

گاوهایی که با جیره‌های CP19 و CP21 تغذیه می‌شدند نسبت به گاوهایی که با رژیم غذایی CP16 در ۲۱ روز پس از زایمان تغذیه شده بودند، وضعیت بدنی کمتری را از دست دادند.

تغذیه سطوح بالاتر CP باعث افزایش غلظت آلبومین سرم، نسبت آلبومین به گلوبولین و نیتروژن اوره و کاهش آسپارتات آمینوترانسفراز شد.

سطوح بالاتر CP تأثیری بر گلوبولین، گلوکز، کلسترول یا تری آسیل گلیسرول نداشتند.

این یافته‌ها نشان داد که افزایش CP رژیم غذایی تا ۱۹.۰٪ با استفاده از مکمل‌های RUP باعث بهبود DMI، عملکرد تولیدی و شاخص‌های متابولیسم پروتئین و انرژی از زایمان تا ۲۱ روز پس از زایمان شد.

 

جهت دانلود مقاله اینجا کلیک کنید