ارتباط با کارشناسان...
ارتباط با کارشناسان...
افزودن کاه به جیره اوایل شیردهی: تأثیر بر مصرف خوراک، تولید شیر و کتوز تحت بالینی در گاوهای هلشتاین

افزودن کاه به جیره اوایل شیردهی: تأثیر بر مصرف خوراک، تولید شیر و کتوز تحت بالینی در گاوهای هلشتاین

چکیده:

این مطالعه مصرف خوراک، تولید شیر و کتوز تحت بالینی را در گاوهای شیری در اوایل شیردهی که با ۲ جیره مختلف پس از زایمان تغذیه شده بودند، ارزیابی کرد. معمولاً بلافاصله پس از زایمان به گاوها جیره‌ای با انرژی بالا ارائه می‌شود. ما یک جیره مختلط کل با انرژی بالا (TMR) را با یک جیره انتقالی که حاوی کاه خرد شده بود مقایسه کردیم. پیش‌بینی کردیم که افزودن کاه خرد شده مصرف ماده خشک، تولید شیر و شاخص‌های متابولیسم انرژی را در طول ۳ هفته اول شیردهی در مقایسه با گاوهایی که با TMR پرانرژی معمولی تغذیه می‌شوند، افزایش دهد. همچنین، پیش‌بینی کردیم که اثرات انتقال حداقل تا ۲ هفته پس از پایان درمان محتمل خواهد بود.

در مجموع ۶۸ گاو هلشتاین مخلوط سنی ۳ هفته قبل از زایمان مورد انتظارشان در این مطالعه ثبت نام شدند. همه گاوها در طول دوره خشک در یک رژیم غذایی با علوفه بالا مدیریت شدند. در زمان زایش، گاوها به یکی از ۲ جیره اختصاص یافتند:

  • نیمی به TMR معمولی پرانرژی (CTMR؛ n = 34؛ انرژی خالص برای شیردهی = 1.61 kg/Mcal؛ فیبر شوینده خنثی = ٪31.7)
  • نیمی دیگر به یک TMR با علوفه بالا که حاوی ۲٪ ماده خام تا ۴٪ خرد شده بود (STMR؛ n = 34؛ انرژی خالص برای شیردهی = 1.59 kg/Mcal؛ فیبر شوینده خنثی = ٪33.7)

برای ۳ هفته پس از زایمان، گاوهای STMR سپس برای ۲ هفته آینده به CTMR منتقل شدند تا اثرات باقیمانده کوتاه‌مدت بر عملکرد گاوها بررسی شود. درمان‌ها برای برابری، امتیاز وضعیت بدن و وزن بدن متعادل بودند.
مصرف خوراک روزانه از ۲ هفته قبل تا ۵ هفته بعد از زایمان با استفاده از سطل‌های خوراک خودکار اندازه‌گیری شد. خون دو بار در هفته از ۲ هفته قبل تا ۵ هفته بعد از زایمان نمونه‌گیری شد و β-هیدروکسی بوتیرات و گلوکز در نمونه‌های سرم برای کتوز تحت بالینی با استفاده از آستانه β-هیدروکسی بوتیرات ≥1.0 میلی مول در لیتر در هفته اول پس از زایمان و ≥1.2 میلی مول در لیتر در هفته دوم تا پنجم پس از زایمان شناسایی شد.

گاوها دو بار در روز دوشیده شدند و نمونه‌های هفتگی (نمونه‌های ترکیبی دوشش صبح و بعدازظهر) برای تعیین کل مواد جامد، چربی، پروتئین، لاکتوز و تعداد سلول‌های سوماتیک مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
داده‌ها در ۲ دوره مجزا تجزیه و تحلیل شدند:

  • مرحله تیمار (هفته‌های +1، +2 و +3)
  • مرحله پس از درمان (هفته‌های +4 و +5)

افزودن کاه به TMR بر مصرف ماده خشک گاوهای STMR در هفته‌های ۲ و ۳ شیردهی تأثیر منفی گذاشت. تولید شیر روزانه در طول ۵ هفته اول شیردهی در گاوهای STMR کمتر از گاوهای CTMR بود. غلظت β-هیدروکسی بوتیرات در گاوهای CTMR در هفته ۱ بیشتر از گاوهای STMR بود، اما این اثر در هفته‌های ۲ و ۳ شیردهی معکوس شد.

تا ۲۱ روز پس از زایمان، گاوهای STMR نسبت به گاوهای CTMR خطر بیشتری برای ایجاد کتوز تحت بالینی داشتند. افزودن کاه گندم خرد شده به TMR در طی ۲۱ روز اول پس از زایش، مصرف ماده خشک را کاهش داد و هیچ مزیت متابولیکی یا تولیدی برای گاوهای شیری نداشت.

جهت دانلود مقاله اینجا کلیک کنید